Коли под наем | Рент а Кар Димитровград

Повече информация за град Димитровград

Коли под наем в Димитровград

Димитровград е разположена в централната част на Южен централен регион. Административно принадлежи към Област Хасково. На север граничи с общините Чирпан и Опан (Област Стара Загора), на изток – с Община Симеоновград, от юг- с общините Хасково и Минерални бани, от запад- с Община Първомай (Пловдивска област).

На територията на Община Димитровград се пресичат Европейските коридори 10 и 9. Основната връзка със страната е чрез тези първокласни пътни артерии – ЖП и авто – Пловдив и София - на запад, Свиленград - на изток, Стара Загора и Кърджали - съответно на север и юг.

Градът има уникална съдба. Началото му е поставено на 10-ти май 1947 година, когато 40 младежи пристигат за да изградят "градът на мечтите". Те са последвани от хиляди други. По него време на това място има 3 села - Раковски, Марийно и Черноконьово, които са обединени в едно от Министерски съвет.

Градът е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Една част от тях стават и жители на новия град. От 1948 до 1950 те работят в самостоятелна бригада наречена "Млада гвардия". Техният девиз е: "Ние изграждаме града, градът изгражда нас!".

Бригадирите построяват десетки жилища, химически заводи, фабриката Вулкан, азотно-торовия завод, пътната мрежа на днешната община на Димитровгад, както и обекти в цялата страна: пътя през прохода Хаймбоаз, жп линии (Ловеч - Троян, Перник - Волуяк, Самуил - Силистра), язовирите Александър Стамболийски, Георги Димитров и др.

Димитровград е един от най-озеленените градове в България с 1900 дка паркове и градини и 2750 декара гори.

Природни забележителности и туризъм

Градът е характерен с многото си зелени зони - парковете "Н. Вапцаров", "Марица и "Пеньо Пенев". Особен интерес представляват Астрономическата обсерватория с планетариум "Джордано Бруно", Домът музей "Пеньо Пенев", Историческият музей. Защитената местност Злато поле е единствената влажна зона по поречието на река Марица, оазис на редки растителни и животински видове.

На 5 километра, северозападно от Димитровград, край град Меричлери се намира минерален извор с дебит 30 л./сек. и температура 35,4°С. Водата е с доказани качества за питейно лечение на стомашно - чревни заболявания. Сред природните забележителности в общинат са Пропадналото блато - между селата Голямо Асеново и Бял Извор, Светилището на нимфите от II в. край с. Каснаково. Най-старата постройка в града е православният храм "Свети Димитър", построен през 1884г.

Коли под наем в град Димитровград

Рент а кар "Вал и Кар" в град Димитровград предлага автомобили, ванове, микробуси, 4х4 и др. под наем.

Нашият автопарк е оборудван с нови коли, микробуси и автобуси на изгодни цени. Ние предлагаме добро обслужване от квалифицирани служители.