Коли под наем | Рент а Кар - Летище София

Повече информация за Летище София

Евтини коли под наем Летище София

Летище София, известно още като Аерогара София

То е най-голямото летище в България, разположено на около 10 километра източно от центъра на София. Летището е хъб за българските авиокомпании „България Ер“ и „Хемус Ер“. Стопанисва се от едноименното дружество „Летище София“ ЕАД.

Кратка история на Летище София

През 1937 г. Цар Борис ІІІ издава Указ, с който определя терен за изграждане на голямо столично летище в източните покрайнини на града.

Първата приемна сграда е построена в северната част на терена (в близост до тогавашното село Враждебна), а през 1947 г. отваря врати първият пътнически терминал в южния район на Летище София.

Многократно разширяван и доизграждан, към края на 20 век той вече не е в състояние да поеме увеличения трафик.

Още в началото на 1990-те години е взето решение за модернизация на летището. Приет е вариантът за строителство на нова писта за излитане и кацане и пътнически терминал в съседство на съществуващите. Новата писта е въведена в експлоатация на 31 август 2006 г., а старата писта е превърната в скоростна пътека за рулиране.

След многобройни удължавания на пусковия срок на новия терминал той отваря врати за пътници на 27 декември 2006.

Коли под наем Летище София и пътнически трансфери

Рент а кар "Вал и Кар" предлага автомобили, ванове, микробуси, 4х4 и др. под наем на Летище София. За повече информация, моля свържете се с любезният екип на "Вал и Кар" рент а кар Летище София.

Нашият автопарк е оборудван с нови коли, микробуси и автобуси на изгодни цени.

Ние предлагаме добро обслужване от квалифицирани служители.