Евтини коли под наем Чирпан - Рент а Кар / Автомобили под наем

Вземи кола под наем от Вал и Кар за Чирпан

Коли под наем в град Чирпан

Чирпан е град в Централна България, Област Стара Загора, и е разположен в сърцето на слънчева Тракия. Той е трети по големина в областта след Стара Загора и Казанлък. Градът е административен център на община Чирпан и има богати културни традиции.

Чирпан е известен с бурното си революционно минало и с богатите културни традиции. Община Чирпан има богата древна история, което е видно от разкопките в местността Карасура - уникален археологически обект, разположен североизточно от Чирпан, където на едно място са намерени останки датиращи още от праисторическата епоха (4-5 хил. пр. н. е) чак до Средновековието (13 в.). Чирпан се смята за наследник на античното римско селище Шерампол, коeто е билo разположенo близо до римския град Пизус, на 7 км от сегашното местоположение на града. Смята се, че Шерампол е основан от преселници.

Кратка история на Чирпан

Чирпан се смята за наследник на антично римско селище , което е било разположено близо до римския град Пизус, на 7 км. от сегашното местоположение на града. Смята се, че селището е основано от преселници.
Историческите документи дават основание да се смята, че градът е съществувал на сегашното си място от началото на 15век.

Името на Чирпан се смята, че произлиза от римското име на селището и е свързано най-вече с извора Текир, около който се е формирал градът.
През Възраждането, в периода 18 – 19 век, Чирпан се характеризира като град с добре развито земеделие и занаяти.

След Освобождението на България през 1878 г. гражданите на Чирпан са сред първите, които започват организирана борба за обединението на България и записват името на града в революционната летопис на Съединисткото движение. Днес на датата 6 септември (Деня на Съединението) се отбелязва празникът на града.

През следосвобожденския период занаятите западат заради загубата на пазари в Османската империя, но процъфтяват лозарството и винарската промишленост.

През 1928 година градът е силно засегнат от Чирпанското земетресение.

Къщата музей П.К Яворов В град Чирпан се намира Къща - музей П. К. Яворов, която е родната къща на поета Пейо Яворов.

Къщата музей е открита на 31 октомври 1954 година. Тя се намира в централната част на града и е отворена за посетители през цялата година. Ежегодно се посещава не само от българи, но и от много чуждестранни туристи. 

Всеки посетител има възможността освен да разгледа интересните експозиции в къщата музей, да поседне в двора и да се наслади на спокойствието и красивите площи засадени с цветя и различни храсти.

Коли под наем в град Чирпан

Рент а кар "Вал и Кар" в град Чирпан предлага автомобили, ванове, микробуси, 4х4 и др. под наем за три или повече дни. Договори от 1 ден не се обслужват на територията на град Чирпан.

Доставка /прибиране/ на автомобил от /до/ Чирпан - 5 €.

Нашият автопарк е оборудван с нови коли, микробуси и автобуси на изгодни цени. Ние предлагаме добро обслужване от квалифицирани служители.

Коли под наем