Евтини коли под наем Кърджали - Автомобили под наем / Рент а кар

Вземи кола под наем от Вал и Кар за Кърджали

Коли под наем в град Кърджали

Община Кърджали е разположена в югоизточната част на България , в Източно-Родопския планински масив. Мекият климат, благоприятното географско разположение, богатото културно-историческо наследство, двете “водни езера” – язовирите предоставят възможност за целогодишно развитие на всички форми на туризма.

Голямото биоразнообразие, уникалните природни забележителности и запазена природна среда, незасегната от негативните влияния на индустриализацията и урбанизацията превръщат еко-туризъм в един от приоритетите за развитие на общината.

На територията й има няколко защитени природни обекта – природните забележителности “Каменна сватба”; “Каменни гъби” край с. Бели пласт; “Скален прозорец” край с. Костино, а също и няколко защитени местности с находища на световно застрашени представители на флората и фауната - “Венерин косъм”, “Юмрук скала” и “Средна Арда”.

Забележителности в Кърджали

Българската базилика “Св. Йоан Предтеча” (XI-XII век) в кв. Веселчане. В края на 1998 г., при все още продължаващи разкопки, в нея беше разкрита уникална находка - гробница на висш християнски митрополит (от края на XII или началото на XIII век) с мощи и епитрахил със златни нишки. Подобни одежди в света има засега само три, но тази находка е първата от гробница. Това е невероятно археологическо откритие.

В бившия градски конак (строен около 1870 г.) с интересна външна архитектура се помещава Градският исторически музей - Музеят се намира в близост до центъра на града, до изходния път към гр. Хасково.

Сградата е построена в началото на 20-те години на ХХ-ти век, по проект на проф. арх. Померянцев, преподавател в Художествената академия в Санкт Петербург. Както повечето музейни сгради в Българи и тази първоначалното е била създадена за друга цел. Идеята е била там да се помещава медресе (мюсюлманско духовно училище).

Поради различните превратности на съдбата, това никога не се случва, но началният замисъл за функцията на сградата налагат нетипични, на пръв поглед, за нашите земи архитектурни решения.

Доминиращи във фасадата са мароканските арки и детайли напомнящи архитектура на арабския свят. Поради уникалния си вид, сградата е обявена за паметник на културата с национално значение.
Прочети още ...

В Картинната галерия се съхраняват художествени творби на Владимир Димитров-Майстора, Кирил Цонев, Дечко Узунов, Светлин Русев, В. Дечева, Д. Киров и др., както и икони, щампи, църковна утвар.

В Кърджали има два театъра: Драматичен театър “Димитър Димов” и Куклен театър. В града функционират полувисши институти за учители, за акушерки и медицински сестри.

Коли под наем в град Кърджали и пътничести трансфери

Рент а кар "Вал и Кар" предлага автомобили, ванове, микробуси, 4х4 и др. под наем в град Кърджали за три или повече дни. Договори от 1 ден не се обслужват на територията на град Кърджали.

Доставка /прибиране/ на автомобил от /до/ Кърджали - 12 € .

Нашият автопарк е оборудван с нови коли, микробуси и автобуси на изгодни цени. Ние предлагаме добро обслужване от квалифицирани служители. Имаме и офис в град София.