Евтини коли под наем Пазарджик - Рент а Кар / Автомобили под наем

Вземи кола под наем от Вал и Кар за Пазарджик

Коли под наем в град Пазарджик

Основан преди пет века, градът бързо се превръща във важно пътно и търговско средище. Разположен на 205 м. надморска височина върху двата бряга на р. Марица, градът от основаването му до 1934 год. се нарича Татар Пазарджик.

Името му е свързано със средищното положение на града на важен кръстопът и търговско средище, където жителите на околните селища са извършвали търговия със земеделски, занаятчийски и др. стоки.

Пазарджик е освободен от турско робство от войските на генерал Гурко на 02/14.01.1878 год. Оттогава до наши дни градът е административен център на околия, окръг и община, а от началото на 1999 год. - на област, и е нейно най-значимо икономическо и културно средище. Населението на гр. Пазарджик по данни от 1999 год. е 100 136 жители, от които 86 019 са постоянно живеещи.

Природна забележителност на гр. Пазарджик е остров "Свобода", намиращ се на р. Марица. Съществува като парк за отдих и спортни занимания и е привлекателен като обект за бъдещо инвестиране за превръщането му в оживен развлекателен парк.

Забележителности в Пазарджик

Градският исторически музей, намиращ се в една от най-новите и представителни сгради на града .

Етнографският музей, чиято експозиция се намира в най-голямата жилищна сграда от епохата на Възраждането в Пазарджик - къщата на Николаки Христович, обявена за паметник на културата. Катедралната църква “Св. Богородица” - един от най-ценните художествено-архитектурни паметници в страната, издигната през 1837 г. от розов риолит.

Най-голямата забележителност е дърворезбованият иконостас, дело на майстори от прочутата Дебърска школа, отличаващ се с великолепна ажурна резба, пресъздаваща фигурални композиции и растителни орнаменти. Подобни превъзходни образци на дебърски майстори има още два и те са в Република Македония (в черквата “Св. Спас” в Скопие и в Бигорския манастир, недалеч от Дебър). В двора на църквата се намира паметникът на Станислав Доспевски, дело на скулптора Иван Блажев.

Къща музей “Станислав Доспевски”, в която видният самоковски възрожденски художник и революционер е живял от 1864 до 1877 г. Сградата е строена през 1864 г. от брациговски майстори в т. нар. цариградски стил и по онова време е сред най-хубавите в града. Някои от помещенията са изографисани от самия Доспевски. Художествена галерия “Станислав Доспевски” - специализиран държавен културно-просветен и научен институт за изобразително изкуство.

Къща музей “Константин Величков”, строена през 1850 г. Пресъздадена е обстановката, в която живее и твори изтъкнатият писател. В нея през 1876 г. сестрата на К. Величков - Теофана, ушива знамето на Пазарджишкия революционен комитет, а на 21 април Васил Петлешков донася известието от Панагюрище за началото на въстанието.

Синагогата (Еврейската лавра) - строена през 1850 г. от брациговския майстор Ставри Темелков. Интерес представлява сводестата част на тавана, украсен с красива дърворезба - изрязано слънце с няколко кръгли розетки и плетеници от геометрични фигури. Вътрешните стени са със стенописи.

Хаджистояновата къща, чиято дърворезба е едно от най-добрите постижения в българската жилищна архитектура от средата на XIX век. Забележителни са още: църквата “Св. Петка” от 1852 г., църквата “Св. Архангел” от 1860 г. с едноименната икона, рисувана от Станислав Доспевски, църквата “Св. Сотир” (1862). На острова на р. Марица, сред прекрасен парк, се намира паметникът на Алеко Константинов.

Пазарджик е град с определени културни традиции. Понастоящем функционират 3 театъра:

Драматичен театър “Константин Величков” - един от най-добрите провинциални театри у нас, Музикален театър “Маестро Атанасов” и Куклен театър.

Коли под наем в град Пазарджик

Рент а кар "Вал и Кар" предлага автомобили, ванове, микробуси, 4х4 и др. под наем в град Пазарджик за минимален наемен период от седем дни. Договори от 1 ден не се обслужват на територията на град Пазарджик.

Доставка /прибиране/ на автомобил от /до/ Пазарджик - 10 € / 25 €. В зависимост от мястото на доставката.

Нашият автопарк е оборудван с нови коли, микробуси и автобуси на изгодни цени. Ние предлагаме добро обслужване от квалифицирани служители. Имаме и офис в град София.