Евтини коли под наем Варна - Рент а Кар / Автомобили под наем

Вземи кола под наем от Вал и Кар за Варна

Евтини коли под наем в Варна

Варна е третият по големина град в България и морска столица на държавата.

Намира се на 470 км североизточно от София. Следва амфитеатрално извивките на Варненския залив в областта на Белославското езеро, западно от града и Варненското езеро, в самия град.

Неслучайно Варна е призната за морска столица на България. Хилядолетната й история и археологическите останки от различни епохи и цивилизации, правят града изключително интересен.

В допълнение към това е и неговото разположение на морския бряг. В непосредствена близост до града са някои от най-големите черноморски курорти – „Албена”, „Златни Пясъци”, „Св. Константин и Елена”. Те, както и обширната плажна ивица в самия град привличат хиляди туристи и превръщат Варна в оживен град с активна културна дейност и динамичен нощен живот.

Делфинариумът във Варна е уникално атракционно съоръжение.

Разположен е сред зеленината в северната част на варненската Морска градина, с чудесен изглед към морето.

През 1984 г. във Варна е открита една от най-големите туристически атракции на града - делфинариума в морската градина. Превърнал се в любимо място за варненци и гостите на града, той е единствен у нас и неповторим не само с атракциите, които предлага, но и със своята архитектура.

През 1984 г. във Варна е открита една от най-големите туристически атракции на града - делфинариума в морската градина. Превърнал се в любимо място за варненци и гостите на града, той е единствен у нас и неповторим не само с атракциите, които предлага, но и със своята архитектура.

Делфинариумът е проектиран от колектив под ръководството на арх. Симеон Саралиев, построен е за рекордния срок от седем месеца и е открит за посещения на 19 август 1984 г.

Самата постройка е изпълнена като лека пространствена конструкция във формата на стъклен куб с размери 30 х 30 метра и височина 14 метра. Чрез стълбища пространството на фоайетата се прилива в зрителната зала. Тя има три трибуни, разположени П-образно, с общо 1200 места. В средата на трибуните е главният басейн, в който се правят представленията. Диаметърът му е 12 метра, дълбок е 6 метра, а освен него има още един, по-малък басейн с дълбочина 3 метра.

Водата за басейните се взима на 80 метра навътре в морето, от дълбочина 3 метра през специален тръбопровод и помпена инсталация. Тя циркулира непрекъснато в затворен кръг през система от филтри, като дезинфекцията, избистрането и поддържането на другите й характеристики става автоматизирано. Общият обем на водната маса в двата басейна е 1200 куб.м., а на денонощие се опресняват около 100 куб.м.

Под нивото на залата за зрители се намира инсталационният етаж, където са дозаторните и филтърните устройства, вентилационната уредба и т.н. Интересно е, че изкопните работи по инсталационния етаж и самите басейни се е извършила след монтирането на носещата покривна конструкция.

Първите делфини, които Варна посреща същият месец са Пипи, Попи, Рейна и Сплит. Те са от вида Tursiops truncatus (бутилконоси делфини) и са уловени във водите на Гватемала. По-късно са доставени нови делфини, а има и родени тук в делфинариума.

Днес представленията се изнасят от Пипи, Доли, Кимбо и Йоана, като Пипи е вече на пределната възраст 30 години и участва рядко. За първи път през 2001 г. се представя Йоана, която, както и Преси, е родена тук. В началото спектаклите са по три-четири на ден, като след това са увеличени до шест. От 1990 г. те са намалени до три, тъй като има истинска опасност от претоварване на делфините. Първият треньор на варненските делфини е немецът Петер Бьозенекер.

Летище Варна

Летище Варна се намира на северното Черноморско крайбрежие, само на 7 километра от Варна - морската столица на България. Разположено в сърцето на високо развита бизнес общност, в близост до едни от най-атрактивните летни курорти и важни транспортни съоръжения.

Летище Варна е гражданско летище за вътрешен и международен транспорт и е третото по големина летище в България. Действието на летището е с подчертан сезонен характер, свързан с обслужването на туристи през летния сезон.

Коли под наем в град Варна

Рент а кар "Вал и Кар" предлага автомобили под наем в град Варна (летище Варна). Поемаме ангажименти само за наемни периоди по дълги от 4 дни.

За повече информация, моля свържете се с любезният екип на Вал и Кар" рент а кар.

Нашият автопарк е оборудван с нови коли, микробуси и автобуси на изгодни цени. Ние предлагаме добро обслужване от квалифицирани служители.